Sanitat proposa l'ús de la mascareta obligatòria a les platges quan s'estigui passejant o en situacions en què no hi hagi distància de seguretat, mentre que s'exclou durant el bany, la pràctica d'esport o en els períodes de descans en un lloc fix, tant en la mar com en piscines i altres espais aquàtics.

Són algunes de les propostes recollides en l'esborrany del document que el Ministeri de Sanitat va traslladar ahir a les comunitats autònomes per «modular» l'obligatorietat de l'ús de mascaretes que contempla la llei de nova normalitat fins i tot quan es pot mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres.

En concret, la idea del ministeri era acordar la regulació de l'article 6.2 que estableix que no serà exigible l'ús de màscara en el cas de l'exercici d'esport individual i permet que es pugui exceptuar l'ús de la màscara quan, per la pròpia naturalesa de les activitats, aquest ús resulti incompatible, conformement a les indicacions de les autoritats sanitàries. Així, Sanitat vol que s'equipari a l'exercici d'esport individual les activitats que suposin un esforç físic intens, de caràcter no esportiu, a l'aire lliure i de manera individual.

La proposta del Ministeri de Sanitat declarava activitats incompatibles amb l'ús de la mascareta el bany al mar, llacs o embassaments, rius o altres espais aquàtics naturals o en piscines en l'exterior o cobertes. També la pràctica d'esport en el mitjà aquàtic, sigui aquest natural o artificial. Així com els períodes de descans abans o després del bany o la pràctica d'esport en el mitjà aquàtic, a l'entorn d'aquest. En el cas de les platges o en entorns assimilats, només podrà estendre's mentre estigui en un punt determinat i respectant la distància mínima de 1,5 metres amb altres persones que no siguin convivents o assimilats. En les piscines, només entre intervals d'activitat.