15 de abril de 2021
15.04.2021
Diari de Girona

La Setmana Santa «no ha provocat una acceleració dels positius» a Catalunya

14.04.2021 | 23:21
La Setmana Santa «no ha provocat una acceleració dels positius» a Catalunya

El BIOCOMSC va afirmar ahir que amb dades semiconsolidades del cap de setmana i de dilluns es pot veure que «no s'ha produït cap acceleració en la pujada de casos per Setmana Santa». Tot i això,reconeixien que es fa difícil avaluar si el creixement està al 5% o al 10% setmanal amb els resultats dels tests d'antígens i que caldrà esperar a les dades dels propers dies. Així es podrà saber si els dies després de Setmana Santa es va mantenir el creixement de casos o anava a la baixa amb la reducció de l'activitat i els efectes de la tornada al confinament comarcal el passat cap de setmana. El grup sí que va destacar però que la càrrega de les UCI va ser «molt dolenta» la setmana passada i que s'ha d'evitar arribar als 600-700 llits ocupats.

Més enllà de les anàlisis dels científics del BIOCOMSC, la velocitat de propagació del virus continua creixent i ahir es va situatren 1,31, setze centèsimes més que el dia anterior, fet que indica que el virus s'estén i que cada 100 infectats contagien una mitjana de 131 persones.

Els epidemiòlegs esperen que la velocitat de propagació continuï creixent durant tres o quatre dies més, fins a un índex d'1,36, per efecte de l'augment d'interaccions socials durant la Setmana Santa i que a partir del cap de setmana comenci a descendir, amb la qual cosa la quarta onada seria molt més atenuada que les anteriors.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, s'ha disparat de nou fins als 336 punts, 32 més que ahir. Finalment, pel que fa als ingressos, en són 27 menys que ahir, un total de 1.724 persones. I el nombre d'ingressats a les ucis, una de les grans preocupacions dels epidemiòlegs, baixa 511, set menys. La xifra segueix sent elevadíssima.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit