Catalunya es prepara per flexibilitzar algunes de les restriccions vigents atesa la bona evolució dels indicadors epidemiològics de la pandèmia de la Covid-19, especialment a les UCIs, punt de mira dels tècnics de Salut. Segons han avançat fonts del Govern a El Periódico de Catalunya, del mateix grup editorial de Diari de Girona, a partir d'aquest dilluns, 26 d'abril, s'aixeca el confinament comarcal i es podrà circular per tot el territori. D'aquesta manera, queda descartat el tancament per vegueries o regions sanitàries, que s'havia apuntat com a mesura intermèdia.

Les mateixes fonts també assenyalen que és «molt improbable» que el Procicat aprovi ampliar horaris de bars i restaurants, una altra de les mesures que estava sobre la taula. Sembla, però, que reobrirà la restauració dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17.00 hores.

Pel que fa al toc de queda, de moment no sembla que es plantegi una ampliació, però sí que es posarà sobre la taula molt properament el fet d'allargar-lo, encara dintre de la vigència del decret d'estat d'alarma.

El propi secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat partidari de retirar el toc de queda com més aviat millor si les dades ho permeten.

Aquest dimecres o dijous, el Procicat es pronunciarà sobre totes aquestes mesures.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va avançar aquest dimarts que el pròxim dilluns 26 d'abril, «si les dades epidemiològiques acompanyen», Catalunya podria aixecar el confinament comarcal. «Si les dades consoliden aquesta estabilització i petita tendència a la baixa, això podria comportar la reobertura de la mobilitat», va apuntar sense oferir més detalls. Va insistir que la decisió es prendrà aquest dimecres o dijous.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus