El portaveu de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha denunciat un atac contra el centre municipal d'esterilització de gats Viver Tres Pins, a Montjuïc, que hauria provocat, almenys, la mort de dos felins i la fugida d'altres que eren a l'interior del recinte.

En un comunicat, Martí, que ha condemnat l'assalt al centre municipal que dona servei a les entitats que treballen amb colònies urbanes de felins, ha explicat que els fets van succeir la nit de diumenge passat, 25 d'abril, i que va ser un atac "amb gossos", una circumstància que des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha negat.

Fonts municipals consultades per EFE han assegurat que l'atac no hauria estat amb gossos, sinó que ho hauria fet una persona que hauria trencat la xarxa metàl·lica que separa aquest servei de l'espai de Parcs i Jardins i hauria "matat a cops dos gats de la colònia".

La resta, una quinzena de gats, es van escapar en un primer moment i s'està recuperant gradualment la vida habitual a la colònia, han precisat.

Fonts municipals han explicat que el veterinari responsable del servei ha fet l'informe i s'ha presentat denúncia "a la Guàrdia Urbana, en concret a la Unitat de Recerca, perquè obri diligències, cursin la denúncia a Mossos o Fiscalia i facin el seguiment, atès que es tracta d'un equipament municipal".

També afirmen que és la primera vegada que es produeix un acte vandàlic contra aquest equipament o contra els gats que viuen a la colònia des del seu lloc en funcionament, el 2009.

El portaveu de Junts ha anunciat que ha registrat avui una bateria de preguntes dirigides a l'alcaldessa, Ada Colau, per conèixer, entre altres aspectes, el balanç de l'assalt, les mesures de seguretat del centre, si s'ha presentat denúncia als Mossos o a la Guàrdia Urbana i si es tenen imatges dels presumptes assaltants.