El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va requerir ahir a la Conselleria de Salut que garanteixi «immediatament i sense dilacions» la vacunació contra el coronavirus dels policies nacionals i guàrdies civils que treballen a Catalunya i ofereix un termini de 10 dies perquè s'arribi a la mateixa proporció que en els Mossos. L'alt tribunal aprecia, igual que la fiscalia, que existeix una «aparença de discriminació» respecte als Mossos. La immunització dels membres d'aquest cos policial va ser completada per la Generalitat al febrer.

El TSJC accepta d'aquesta manera la petició dels sindicats de guàrdia civil i policia nacional Jucil i Jupol perquè es dictessin mesures cautelars que ordenin a la Conselleria de Salut prosseguir amb la vacunació dels agents, sol·licitud que ha sigut avalada per la fiscalia. Les dues agrupacions professionals van presentar un demanda en la qual demanaven mesures cautelaríssimes perquè consideren que s'ha frenat el procés de vacunació dels membres dels seus cossos, a diferència dels Mossos i Bombers, cosa que al seu parer vulnera el dret fonamental «a la igualtat i la no-discriminació».

Argimon, molest

«Això és un tema de salut. Qui l'ha polititzat, que el resolgui», va respondre ahir en roda de premsa el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, a preguntes dels periodistes. L'epidemiòleg va atribuir en el seu moment a una entrega tardana del cens que la vacunació de guàrdies i policies no s'hagi completat encara a Catalunya. «M'importa un rave quina professió té la ciutadania», va dir visiblement molest.

Per la seva part, els sindicats Jucil i Jusapol van estimar que «es tracta d'una mesura que el Govern central ha hagut de prendre davant la deixadesa reiterada i l'abandonament de la Generalitat de Catalunya».