166.000 vehicles han sortit de l'Àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespre d'aquest divendres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), coincidint amb l'inici del primer cap de setmana, després de Setmana Santa, sense confinament comarcal i que coincideix amb la festivitat de l'1 de maig. La xifra, informa la mateixa font, representa un descens de l'11,5% si es compara amb un divendres equivalent d'abans de la pandèmia. Aquesta xifra representa un 40% dels 415.000 vehicles que el SCT calcula que sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda d'aquest divendres i la mateixa hora de dissabte.

La previsió de Trànsit té en compte les dades del 2010 per la coincidència del festiu en dissabte i també la reducció del 10% de la mobilitat envers la situació prèvia a la pandèmia que ja es va registrar durant la Setmana Santa. Amb tot, Trànsit ha apuntat que la previsió meteorològica inestable pot frenar la mobilitat.

El SCT ha demanat no abaixar la guàrdia ni l'atenció en cap moment durant la conducció per tal d'evitar accidents. Ha destacat que des del gener 17 de les 27 víctimes mortals són de col·lectius vulnerables, onze dels quals motoristes. Per això, ha demanat més percepció del risc i consciència de la fragilitat d'aquests col·lectius, així com respecte i col·laboració a la resta d'usuaris per reduir les víctimes a les carreteres.