La Fiscalia de Tarragona demana 45 anys de presó per a un home acusat d’intentar matar els seus veïns fent explotar una bombona de butà. Els fets van passar el juliol del 2019 als Pallaresos (Tarragonès). Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, l’home va fer esclatar una bombona al seu dormitori, que era just a sobre del dormitori dels veïns als quals volia assassinar perquè s’hi havia discutit dies abans. L’explosió va provocar un incendi i diversos danys a l’immoble, però les víctimes –una parella i el seu fill- van resultar il·leses. L’acusat va estar en presó provisional durant deu mesos i té diagnosticades malalties mentals, motiu pel qual el ministeri fiscal també demana el seu internament en un centre psiquiàtric.

L’home vivia al primer pis d’un edifici de dues plantes i, segons apunta la Fiscalia, volia acabar amb la vida dels seus veïns de la planta baixa, una parella amb un fill. El fiscal sosté que per fer-ho va col·locar una bombona de butà a la seva habitació a quarts de tres de la matinada i en va fer sortir el gas. Un cop se’n va acumular, va encendre un encenedor i es va refugiar a la terrassa, «mentre deixava que la bombona explotés amb la finalitat de causar la mort dels seus veïns».

Efectivament, la bombona va esclatar i va provocar un incendi que va afectar el seu pis, fins al punt que va caure una paret i va caldre la intervenció dels Bombers.