Més de 2.000 persones es van manifestar ahir a la tarda a Perpinyà en defensa el català, després que el Consell Constitucional francès hagi decidit vetar la immersió lingüística que es practica en algunes escoles de la Catalunya Nord. A la marxa hi van assistir directors d’escoles públiques que ensenyen en català i també de La Bressola, a més d’alcaldes i famílies.

Amb el lema «61 diputats posen en perill la llengua catalana, l’ensenyament en català és un dret», la marxa va sortir de la plaça Catalunya per arribar fins al Castellet de Perpinyà. Abans, però, els manifestants es van aturar davant de la Prefectura, on van cantar l’Estaca de Lluís Llach i van proclamar diverses consignes contra Emmanuel Macron i el seu Govern.

Els manifestants van carregar contra el Govern d’Emmanuel Macron, a qui també fan responsable del recurs al Consell Constitucional francès que ha acabat donant la raó a 61 diputats impulsors que van recórrer el text que va aprovar majoritàriament l’Assemblea de França. «És una lluita contra l’estat francès. Han d’entendre que les llengües minoritàries són un patrimoni i part de la història d’aquest país», assenyala el president de l’Associació La Bressola, Jean Sébastien Haydn. I és que el malestar entre les famílies que escolaritzen els seus fills en català es va fer notar ahir a Perpinyà, amb la decisió del Constitucional. Per això, reclamen un canvi en la carta magna gal·la per tal que doni cabuda a aquesta llei. Un canvi que, tot sigui dit, no confien que arribi.