Els barcelonins podran tornar a celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja. Així ho va anunciar ahir el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en una roda de premsa en la qual va presentar el dispositiu de seguretat a les platges de la ciutat per a aquest estiu. Batlle preveu que, de cara a aquesta revetlla, hi pugui haver una «megaconcentració» com les que eren habituals abans de la pandèmia.

«Recuperarem la revetlla», va assegurar Batlle, abans d’explicar que l’àrea d’Ecologia Urbana del consistori està treballant en un protocol de seguretat per garantir que aquest any es pugui celebrar un Sant Joan similar al de juny del 2019. I això «no només serà a les platges de Barcelona ciutat, sinó a totes les de l’àrea metropolitana», va avançar el regidor. Tot i això, va admetre que aquest extrem encara «no està acabat de concretar».

Durant la nit es desplegarà el dispositiu policial especial habitual en aquesta data «per evitar situacions que puguin afectar greument la convivència i la seguretat», va indicar el regidor. En aquest dispositiu hi participaran la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària. «És un dispositiu ja molt experimentat i la idea és que enguany funcioni igual que ho ha fet altres anys», va assenyalar Batlle.

Dispositiu de neteja

Així mateix, el responsable de Seguretat de l’Ajuntament va apuntar que, a partir de les sis del matí del dia 24 de juny, el personal de neteja s’encarregarà de deixar les platges preparades perquè al voltant de dos quarts de deu puguin obrir-se per al gaudi del conjunt de la ciutadania.

Pel que fa al dispositiu de seguretat de la temporada d’estiu, Batlle va assenyalar que serà similar al d’altres anys. Per començar, aquest passat cap de setmana ja s’ha posat en marxa el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana i, com a novetat, des del 29 de maig està prohibit fumar a quatre platges de Barcelona, en el que suposa una prova pilot.

Noranta agents patrullant

El Grup de Platges de la Urbana, que funcionarà fins al mes de setembre, està format per 90 agents que patrullaran per les deu platges del litoral de la ciutat amb l’objectiu de reforçar el control d’aforaments, garantir el compliment de les mesures de seguretat d’acord amb la situació actual i atendre incidències que es puguin produir.

Des de principis de maig, el consistori manté activat el control d’aforament a les platges com a mesura preventiva davant la pandèmia. Treballadors municipals informen els usuaris als accessos a les platges i també des de la mateixa sorra. Així mateix, s’ha habilitat una pàgina web amb informació sobre l’estat de les deu platges i on es pot consultar el nivell d’ocupació de cadascuna.

En cas de ser víctima d’un robatori o un furt, cal presentar denúncia en l’oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada a la platja de la Barceloneta (passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, 32).