· Oci nocturn

NOVETAT: Apertura de l'oci nocturn

El sector de l'oci nocturn reobrirà a Catalunya el pròxim 21 de juny, amb pistes de ball habilitades i sense necessitat de guardar la distància de seguretat, segons l'acord que han tancat aquest migdia el departament de Salut i la patronal d'aquest àmbit.

La conselleria de Salut ha confirmat aquest acord, que també ha anunciat en un comunicat la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), que també ha confirmat que arriba després de 15 mesos de tancament d'aquests locals.

La patronal ha detallat que els locals podran obrir fins a les 03.30 hores de la matinada, amb un 50% de l'aforament a l'interior i un 100% a l'exterior, i que els clients hauran de portar la mascareta, fins i tot a la pista de ball, on no es podrà consumir.

· Horaris

S’amplia fins a la 01.00 hores l’horari d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres.

· Consum

S’exceptua de la limitació de consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics, el consum que es faci en espais públics habilitats, com ara àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars.

· Aforaments

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) i les competicions esportives, que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si:

- S'estableixin espais sectoritzats, amb control de fluxos d'accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si), amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

 - Es preveuen mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament permès en els establiments i locals comercials de venda al detall. També en les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials.

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en els mercats no sedentaris i en les fires mercats. 

S’incrementa del 30% al 50% l’aforament en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

S’incrementa al 70% l’aforament en els equipaments cívics si disposen de condicions de ventilació reforçades.

S’incrementa al 70% l’aforament en les activitats relacionades amb el joc, amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions).

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament en instal·lacions i equipaments esportius.

S’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places.