Un bomber de la Generalitat ha mort i tres més han resultat ferits aquest dijous durant les tasques d'extinció d'un incendi que s'ha declarat en un taller mecànic de Vilanova i la Geltrú (Garraf), que ja ha estat extingit.

Segons han informat a Efe fonts del cos, les primeres hipòtesis apunten al fet que les víctimes haurien sofert un cop de calor mentre tractaven d'apagar el foc originat en uns vehicles a l'interior del taller.

Un dels tres bombers ferits ha estat evacuat a un centre sanitari com a mesura preventiva, ja que presentava símptomes d'un cop de calor, però ja ha estat donat d'alta.

Els bombers afectats estaven participant en un servei per extingir les flames d'uns vehicles que s'havien incendiat a la planta baixa del taller mecànic, situat al carrer Masia Nova de Vilanova, poc abans de les 14:00 hores d'aquest dijous.

El foc ha quedat controlat cap a les 15:30 hores -i extingit a les 15:49 hores- després de la intervenció d'una vintena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

La Direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) obrirà una investigació per aclarir les circumstàncies i les causes del sinistre.

Així mateix, els Bombers de la Generalitat han activat un grup de suport psicològic per atendre els efectius del cos que han participat en el servei que ha acabat amb la mort d'un dels seus companys.

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, que va ser alcalde del municipi on han passat els fets, s'ha traslladat al taller sinistrat al costat de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el director general dels Bombers, Joan Delort.

En un comunicat, la Direcció general de Prevenció ha transmès el seu condol a la família del bomber i als companys que han treballat al costat d'ell en aquest servei.