La previsió del temps del 23 de juny segons el Meteocat

El Servei Meteorològic de Catalunya informa del pas d’una pertorbació per aquest dimecres. La part més activa es preveu al matí, quan s’esperen xàfecs dispersos de distribució irregular a qualsevol punt del territori, puntualment amb tempesta i calamarsa. En general, la precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, però localment forta a punts del sector central del litoral i prelitoral. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per intensitat de pluja.

A la tarda, el centre de baixes pressions s'allunyarà cap a França i les precipitacions s'aniran restringint al Pirineu, Prepirineu i comarques del nordest. En aquests sectors encara s'esperen xàfecs i tempestes disperses. A partir del vespre la precipitació minvarà en general i al final del dia el cel quedarà serè o poc ennuvolat arreu, tret de punts de l’oest i nord, on es mantindran algunes restes de núvols i on no es descarta encara algun ruixat.

La temperatura baixarà, i els valors mínims estaran entre 13 i 18 °C al litoral, al prelitoral i a Ponent, i entre 8 i 13 °C a la resta de Catalunya.

Bon temps el dijous

De cara dijous, dia de Sant Joan, la pertorbació haurà marxat del tot i predominarà l'ambient assolellat en general. Tot i això, creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu que a partir del migdia deixaran alguns ruixats febles o localment moderats en aquests sectors. La temperatura pujarà arreu al centre del dia.

Els models a mitjà termini indiquen que divendres, dissabte i diumenge s'imposarà l'estabilitat meteorològica i farà sol en general, amb només alguns núvols d'evolució a punts de muntanya del terç nord. Malgrat això, dissabte i diumenge les nuvolades podran ser més desenvolupades i seran possibles alguns ruixats a l'extrem nord del Pirineu. La temperatura continuarà el seu ascens, i divendres ja es podrien superar el 30 °C a Ponent, a punts de la depressió Central i a la vall de l'Ebre. Dissabte i diumenge la temperatura encara pujarà més, i es podran superar localment els 35 °C a Ponent. Al litoral i al Pirineu en canvi, oscil·larà entre els 26 i 31 °C.