El jutge ha arxivat les diligències obertes contra Toni Soler, Jair Domínguez, Magí García i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -com a responsable civil subsidiàriament- per les afirmacions efectuades al programa Està passant del 16 d’octubre de 2019 en un gag que comparava els Mossos d’Esquadra amb gossos, arran de les càrregues en les protestes contra la sentència del Procés. El magistrat entén que no tenen la gravetat necessària per poder considerar-les una conducta penal i estan emparades per la llibertat d’expressió.

La Fiscalia va denunciar per un delicte contra les institucions de l’Estat al director de el programa Està passant de TV-3, Toni Soler, i dos dels seus col·laboradors. En la seva denúncia, el ministeri públic acusava Soler i els seus dos col·laboradors Magí Garcia i Jair Domínguez d’un delicte contra les institucions de l’Estat, en la modalitat d’injúries greus als cossos i forces de seguretat, i demanava que es declarés responsable civil subsidiària la CCMA. La denúncia es va presentar als jutjats de Sant Feliu de Llobregat per ser el partit judicial on estan situats els estudis de Televisió de Catalunya.

Denúncia de sindicats

El cas deriva de les diligències que va obrir la Fiscalia de Barcelona, arran de la denúncia que sindicats de Mossos d’Esquadra van presentar pel gag, que consideraven que injuriava la policia catalana. Al programa d’humor denunciat es van emetre imatges d’un gos amb una gorra de policia, així com amb casc d’antiavalots i una llançadora de projectils viscoelàstics (foam).