Un acord de conformitat ha condemnat a 4 anys de presó i un dia a un dels piròmans i a tres anys, nou mesos i un dia a l'altre acusat de l'incendi d'Horta de Sant Joan (Tarragona) en el qual van morir cinc bombers de la Generalitat i un altre va resultar ferit greu, segons informen fonts judicials.

Dotze anys després de l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan, causat intencionadament el 20 de juliol del 2009 pels dos acusats -tots dos aspirants a bombers-, el cas no arribarà a judici en virtut de l'acord de conformitat aconseguit entre les parts.

Els acusats Antonio Paz i Lorenzo Forner han acceptat una condemna total de set anys, nou mesos i dos dies pels delictes d'homicidis per imprudència, lesions i incendi forestal, pels quals la fiscalia demanava inicialment 19 anys de presó per a cadascun.

L'acord també inclou, segons ha avançat TV3, el pagament d'una indemnització pròxima als 9 milions d'euros.

Els dos acusats van calar foc intencionadament una zona boscosa del Parc Natural dels Ports a Horta de Sant Joan (Tarragona) i la virulència de l'incendi va mobilitzar l'ajuda dels bombers aragonesos.

En les tasques d'extinció, van morir atrapats pel foc cinc bombers de la unitat especialitzada GRAF radicada a LLEIDA, i un sisè bomber de la mateixa unitat de la Generalitat va resultar ferit molt greu.

Un helicòpter va aconseguir rescatar als efectius aragonesos, però quan va tornar pels bombers del GRAF de Lleida, ja no els va poder socórrer per culpa de les fortes ràfegues de vent.