Dos joves, de 19 i 18 anys i del Berguedà, han estat arrestats per un delicte d'homicidi en grau de temptativa en un càmping de Saldes. Segons expliquen els Mossos, els fets van tenir lloc la matinada de dissabte passat quan els detinguts haurien cremat la tenda de campanya d'un treballador del càmping després de discutir-se amb ell. Tots dos han quedat en lliibertat després de declarar davant del jutjat en funcions de guàrdia de Berga. La investigació, però, segueix oberta per trobar a una tercera persona que també hauria estat implicat en l'intent d'homicidi.

L'intent d'homicidi va tenir lloc el 7 d'agost, pels volts de les tres del matí, quan els Mossos van rebre l'avís d'un incendi a l'interior d'un bengalí en un càmping de Saldes, al Berguedà. Quan els agents van arribar al lloc dels fets el foc estava apagat i la tenda havia quedat totalment cremada. El cos policial no hi van trobar ningú a l'interior i gràcies a la ràpida actuació dels veïns les tendes del costat només van patir petits danys.

Arran d'aquests fets els Mossos van obrir una investigació i van esbrinar que l'incendi havia estat provocat per tres joves de la zona. Segons les indagacions, els autors havien discutit amb un treballador del càmping i arran de la disputa van cremar la tenda on aquest dormia. Els joves van fer ús d'un desodorant com accelerant per calar foc.

Ahir els investigadors van localitzar i detenir a Berga dos dels presumptes autors dels fets, els quals van quedar detinguts per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i un delicte d'incendi. La investigació continua oberta per tal de localitzar la tercera persona implicada. Els detinguts han passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual ha decretat llibertat amb mesures cautelars.