El mosaic del Pla de l'Os de Joan Miró, al bell mig de la Rambla de Barcelona, ha acollit aquest dimarts l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats que el 17 d'agost de 2017 va patir la capital catalana. En el quart aniversari d'aquest acte terrorista i del que més tard es va produir a Cambrils (Baix Camp), s'ha repetit l'esquema dels darrers anys amb una cerimònia sòbria però emotiva i sense parlaments polítics. Familiars de les víctimes han col·locat clavells blancs en unes torretes situades en aquest punt del conegut passeig barceloní i després ho han fet les autoritats. S'ha interpretat 'El cant dels ocells', de Pau Casals, i s'ha guardat un minut de silenci, moment en què s'ha palpat l'emoció dels familiars dels difunts.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han estat acompanyats per la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. També hi havia el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; el de Salut, Josep Maria Argimon, i diversos representants dels cossos de seguretat i d'emergències.

Pla obert d'una dona dipositant una flor a l'ofrena organitzada per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes en record a les víctimes del 17-A ACN/Albert Cadanet

L'associació de víctimes del terrorisme demana més «empatia» a les autoritats a l'acte alternatiu del 17-A a la Rambla

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha demanat més «empatia» a les autoritats a l'acte alternatiu en record del quart aniversari dels atemptats del 17-A a la Rambla de Barcelona. L'entitat ha fet una ofrena floral en memòria de les víctimes, juntament amb un minut de silenci. Desenes de persones s'han concentrat al punt on s'ha fet l'homenatge, on també han assistit membres dels diferents cossos policials, així com representants de partits polítics com PP Cs. L'ACVOT ha reclamat «memòria i dignitat» pels damnificats, recordant que els «únics responsables» són els terroristes.