El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís davant la possibilitat que es produeixin aquest dijous pluges intenses a la Comunitat.

És un pronòstic similar al llançat per l’Agència Estatal de Meteorologia, que preveia al litoral sud de Catalunya intervals matinals de núvols baixos amb probabilitat d’alguns xàfecs i tempestes ocasionals al matí. Protecció Civil ha anunciat que les possibles precipitacions «poden anar acompanyades de calamarsa, fort vent, ràfegues [de vent] i/o tornados al Ripollès».

Les pluges més intenses podran registrar-se a Girona i Barcelona, on es podran acumular més de 40 litres per metre quadrat en una hora. Mentrestant, les tempestes fortes també s’esperen en zones d’interior de Girona i Barcelona i acompanyades de calamarsa, sense descartar-ne els litorals. També al Pirineu s’esperen xàfecs i tempestes que podran ser localment fortes i acompanyades de calamarsa.

A la resta, s’espera cel poc ennuvolat augmentant a intervals ennuvolats en zones de muntanya.

Les temperatures mínimes experimentaran un ascens a la meitat occidental i es mantindran sense canvis a la resta mentre que les màximes descendiran o es mantindran. El vent bufarà variable fluix, amb intervals de nord moderat en l’extrem nord-est a primeres hores, però amb tendència general a la component sud fluix.