La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha presentat un escrit, en el marc de la causa que se segueix en el Jutjat Central d’Instrucció número 6 contra membres dels CDR detinguts en 2019 per planejar sabotatges i atemptats com a resposta a la sentència condemnatòria del Suprem als líders del procés, en el qual interessa processar-los per pertinença a organització terrorista.

En el seu escrit el Ministeri Públic suma a aquest delicte, per a nou d’ells, la tinença i fabricació d’explosius. La Fiscalia considera acreditat que pretenien atemptar contra «objectius prèviament seleccionats».

Aquest escrit, avançat pel Confidencial i que van poder confirmar en fonts jurídiques Europa Press, arriba després que veiés la llum un informe de la Guàrdia Civil al maig en el qual atribueix als detinguts dels Comitès de Defensa de la República (CDR) diverses cerques en Internet de «possibles objectius» entre diferents personalitats contràries a la independència de Catalunya, entre els quals figura el líder del PP, Pablo Casado. Va ser al juny de 2020 quan el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6, Manuel García-Castelló va citar per a declarar a sis d’ells i va reactivar la causa en la qual investiga un grup dins dels CDR denominat Equip de Resposta Tàctica (ERT).