Aquest dimarts s’ha declarat un incendi a l’espai natural de la Ricarda, al Prat de Llobregat. Quatre dotacions de bombers s’han desplaçat a la zona i el foc ja està controlat. La Policia Local del Prat investiga les causes de l’incendi. «No es descarta cap hipòtesi», han assenyalat fonts policials.

El foc, que ha cremat uns 300 metres quadrats de vegetació, s’ha originat en un camí exterior de l’aeroport de Barcelona, a la zona de la passarel·la, en un espai acotat amb tanques propietat d’Aena i que delimita amb la finca de la Ricarda. Segons expliquen fonts de l’Ajuntament del Prat, les flames han evolucionat en direcció a la tercera pista de l’aeroport, no cap a la finca de la Ricarda, i els bombers han abordat el foc des de fora de les tanques.

L’incendi no ha afectat la planificació de vols de l’aeroport de Barcelona però sí que ha obligat a modificar la configuració de les pistes d’enlairament i aterratge, segons informen via Twitter Controladors Aeris.

La Ricarda està a l’ull de l’huracà pel projecte d’Aena d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat. Les organitzacions ecologistes, agrícoles i socials que s’oposen a aquesta obra han cridat a la «mobilització massiva» de la ciutadania per protestar el pròxim 19 de setembre contra el projecte d’Aena que negocien el Govern central i la Generalitat. Els seus representants esgrimeixen que l’ampliació xoca frontalment amb els compromisos climàtics adquirits per les diferents administracions públiques i posa en perill el minvant ecosistema del delta del Llobregat, que perdria part del territori per deixar pas a l’extensió de la tercera pista del Prat.

El Govern, d’altra banda, tanca files i marca la Ricarda com a «línia vermella» del projecte.