El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va dir ahir que «hi ha indicis» de l’existència a Catalunya «grups de gent que queden per sortir a caçar» persones homosexuals.

En una entrevista a RAC1, el conseller va explicar que aquests grups, que no va voler qualificar d’organitzats, estan «instal·lats en l'odi i alimentats per una cultura de l'odi a la diferència». Va atribuir la seva existència a «un cert component social d’una certa permissivitat, un cert aval en el menyspreu a la diferència, que ajuda i anima determinats col·lectius a fer un pas més». Davant aquesta situació «extremadament greu», el conseller va explicar que la policia catalana és «implacable».

Segons fonts policials consultades per l'ACN, aquests grups no tenen un lideratge clar, uns objectius definits ni una estratègia predeterminada, però sí que poden ser diversos amics i coneguts que queden per anar de festa o alguna altra activitat i aprofiten l'ocasió per agredir o vexar membres del col·lectiu LGTBI que es troben pel carrer.

El conseller va dir que les persones homosexuals «no han de tenir por» perquè «la por és la victòria d’aquesta gent».