La vicerectora de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Núria Pla, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió després de la polèmica originada per un tuit seu en el qual animava a cremar contenidors durant la Diada d'aquest passat dissabte. El rector de la UPC, Daniel Crespo, ha explicat en un breu comunicat que ha acceptat la dimissió de la vicerectora que, segons ell, ha presentat la seva renúncia «per evitar que les interpretacions d'un tuit publicat en el seu compte personal de Twitter puguin afectar a la institució».

El tuit en qüestió, que va ser esborrat el seu compte i està anul·lat, adjuntava una imatge de la manifestació independentista de la Diada, juntament amb el missatge: «Ganes de foc, de contenidors cremats i d'aeroport col·lapsat!». «He acceptat la seva dimissió, agraint el treball fet durant aquests mesos i el seu acte de generositat cap a la universitat. La UPC és plural, diversa i treballa per la construcció d'una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada», ha assenyalat el rector de la UPC en la breu nota oficial.

El president del grup de Ciutadans en el ParlamentCarlos Carrizosa, ja va exigir diumenge el cessament de la vicerectora Núria Pla per animar a «cremar contenidors». Carrizosa, que va difondre el tuit de Pla, va denunciar: «Que aquesta senyora sigui vicerectora d'una universitat pública com la UPC reflexa fins a quin punt el separatisme radical s'apropia i gangrena les institucions de tots. Exigim el seu cessament immediat i els va anunciar que Cs emprendrà totes les accions polítiques necessàries».

També la diputada del PPC en el Parlament Lorena Roldán es va fer ressò del tuit -que ja no existeix perquè el compte de Núria Pla ha sigut donat de baixa- i ha acusat la vicerectora d'«incitar a la violència amb total impunitat». «Després els veuràs dient-se a si mateixos demòcrates», va afegir.