Unes 400 persones han tallat des de les 9 d'aquest divendres l'avinguda Diagonal de Barcelona, a l'altura del carrer Aribau, per protestar contra la detenció de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Sardenya.

Tot això, després que l'ANC convoqués als ciutadans a protestar aquest divendres davant el consolat italià de la capital catalana, una concentració en què els manifestants, alguns amb 'estelades', coregen lemes com 'Independència', 'Vergonya', 'Puigdemont, el nostre president' i '1-O, no oblit ni perdó'.

A la concentració han assistit membres dels tres partits independentistes, i per part de Junts han acudit el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el conseller d'Economia, Jaume Giró; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l'exconseller i vicepresident de Junts, Jordi Turull, que ha estat rebut amb aplaudiments dels presents.

Des d'ERC, hi ha assistit la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés; la diputada en el Parlament Jenn Díaz; la senadora i sotssecretària general d'Acció Política, Sara Bailac; el sotssecretari general de Comunicació i Estratègia, Oriol Lladó, i el president de la federació regional de Barcelona, Gerard Gómez del Moral.

I per part de la CUP, en la protesta hi ha els diputats en el Parlament Dolors Sabater i Carles Riera, entre altres membres dels anticapitalistes.