Un centenar de manifestants convocats a Barcelona pels CDR amb motiu del quart aniversari de l’1-O van cremar diversos contenidors a la Ronda Universitat i van llançar ous i bosses d’escombraries als agents de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra que protegien la Prefectura Superior de Policia de Via Laietana.

Al centre de Barcelona es van desplegar unitats d’antiavalots per dispersar grups de joves manifestants rere les barricades i la policia autonòmica va fer una crida a la ciutadania a allunyar-se de la zona on estaven produint els incidents. Almenys un manifestant va ser detingut.

Uns 1.000 manifestants, amb banderes independentistes i pancartes d’«1 d’octubre 2017» i «Ni oblit ni perdó», van caminar des de la plaça de Francesc Macià fins als Jardinets de Gràcia i van baixar pel carrer de Pau Claris.

Allà van intentar desviar-se pel carrer de Mallorca –en el qual s’ubica la Delegació del Govern a Catalunya–, però un cordó policial dels Mossos ho va impedir.

Una part dels CDR va seguir la marxa fins a arribar a la Prefectura Superior de Policia, protegida per furgonetes i agents de la Brimo ubicades davant de l’edifici.

Barricades

Alguns manifestants van mostrar una urna, la van col·locar davant dels agents i van llençar ous i bosses d’escombraries i, minuts després, van pujar fins a la plaça Urquinaona i van tiratr escombraries a terra. Després d’agrupar contenidors, bosses d’escombraries i cartró van començar a cremar contenidors formant barricades.

Diverses furgonetes i agents de la Brimo es van desplaçar fins als punts on havien incendiat els contenidors o ho estaven intentant, i van començar a perseguir els manifestants, que es van dispersat pel carrer Balmes i cap a la plaça Universitat.

Abans dels incidents, centenars de persones es van manifestar per commemorar el quart aniversari de l’1-O, informa ACN. Els manifestants es van concentrat a l’avinguda Josep Tarradellas responent a una convocatòria dels CDR que es va difondre a través de les xarxes socials. Un cop es van posar en marxa van tallar la plaça Francesc Macià i van començr a caminar rere una pancarta amb el lema «Ni un pas enrere, independència».

Els manifestants van enfilar direcció passeig de Gràcia per l’avinguda Diagonal escortats per un dispositiu policial discret.