L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va ser donat d’alta a l’Hospital de Barcelona després de ser hospitalitzat el dijous per una arrítmia cardíaca «de la qual es va recuperar de manera favorable». Segons va informar el centre en un comunicat, a Pujol, de 91 anys, se li va detectar una fibril·lació auricular paroxismal, per la qual cosa va ser sotmès a diferents proves mèdiques, entre elles electrocardiogrames i una desfibril·lació.

Amb el pas de les hores i després d’una «breu operació ambulatòria», l’expresident va recuperar el ritme cardíac correcte. Fonts de l’entorn de Pujol asseguren que s’ha tractat d’una afecció pròpia de l’edat «en una situació de cansament, ja que portava uns dies amb bastant activitat».

Pujol, que va ser un dels fundadors de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i va presidir la Generalitat entre 1980 i 2003, va haver d’estar confinat al gener passat, igual que la seva dona, Marta Ferrusola, després de donar positiu per coronavirus. Ferrusola, a més, sofreix una demència per la qual ha estat exonerada en la causa judicial que investiga l’origen de la fortuna familiar.