L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) avala administrar la tercera dosi de les vacunes de Pfizer i Moderna contra la covid-19 en el cas de "persones amb el sistema immunitari severament debilitat". Després d'una reunió aquest dilluns, el regulador europeu ha conclòs que la tercera dosi s'ha d'administrar almenys 28 dies després de la segona. Segons l'EMA, els estudis mostren que aquesta dosi extra "augmenta la capacitat de produir anticossos contra el virus en el cas de pacients amb trasplantaments d'òrgans amb el sistema immunitari debilitat".

En el cas de la població general d'entre 18 i 55 anys, els experts apunten que es poden incrementar els anticossos amb una dosi extra uns sis mesos després de la segona dosi. "D'acord amb aquestes dades", diu l'EMA, es poden "considerar" dosis extra sis mesos després de la segona per a majors de 18 anys.

Amb tot, l'EMA recomana a les autoritats tenir en compte les dades "limitades" sobre la qüestió. "El risc de malalties inflamatòries del cor i altres efectes secundaris després de la dosi extra encara no es coneixen i s'estan analitzant", apunta el regulador.