El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha negat que el seu grup hagi vulnerat el codi de conducta de la cambra i s'ha refermat en vincular immigració i delinqüència. "És defensar la veritat. La immigració il·legal participa moltes vegades de la comissió de delictes", ha insistit des de la sala de premsa del Parlament. Segons Garriga, la infracció s'hauria d'aplicar als partits que els fan un "cordó democràtic" i "discriminen" Vox. PSC, ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem han demanat a la Mesa que valori una possible infracció de Vox al codi de conducta. Els grups creuen que el president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, va incomplir-lo al debat de política general en vincular delinqüència amb immigració.

El portaveu Garriga diu que el codi de conducta no afecta el seu grup parlamentari i que seguiran defensat "la veritat" allà on faci falta. "Seguirem defensant que la immigració il·legal malauradament causa molts delictes i és culpa de l'efecte crida que provoquen polítics progres del PSOE, ERC o Junts", ha assegurat.

Segons Garriga, qui viola el codi de conducta són els partits que volen fer un "cordó sanitari" contra Vox i ha afegit que el seu grup defensa sempre el respecte. "Ens discriminen contínuament per la nostra manera de pensar", ha denunciat referint-se a PSC, Junts, ERC, els comuns i la CUP. I és que, segons ha dit, "la població immigrant a Catalunya suposa el 15% i la població reclusa d'aquest col·lectiu és més del 40%". "És una realitat treta de l'Idescat", ha afegit.

Preguntat per la decisió de la justícia italiana de suspendre l'extradició de Carles Puigdemont mentre no es pronunciï la justícia europea, Garriga ha dit que el seu partit no vol perdre el temps amb "fugats de la justícia". I preguntat sobre per què es van desplaçar fins a l'Alguer si no volen perdre el temps amb aquest tema, ha respost que hi van anar "per utilitzar tots els mecanismes però sense perdre temps".

El "separatisme" fa un ús "partidista" de les institucions, diu Ignacio Garriga

Posteriorment ha estat el president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, el que ha considerat que se l'amenaça amb sancionar-lo, segons les seves paraules, per "denunciar la situació d'inseguretat creixent a gran part de la regió".

El líder del partit d'ultra dreta al Parlament ha acusat "el separatisme" de fer un ús "partidista" de les institucions, i ha considerat que es tracta d'una "anomalia democràtica" amb l'únic objectiu de fer-los callar.

"Estem davant d'un exemple més de persecució pública i política de l'única dissidència al Parlament de Catalunya", ha indicat, per afegir tot seguit que la seva formació no callarà. "Ni ho vam fer a l'inici de la legislatura quan ens van imposar un cordó sanitari, ni ho farem ara. Per molt que molesti a uns pocs", ha reblat.

En aquest sentit, Garriga s'ha reafirmat en la vinculació de delinqüència i immigració il·legal, tot afirmant: "L'augment de la delinqüència en tots els nostres carrers, de la immigració il·legal i de les bandes de mena tenen responsables i estan tots asseguts a la bancada del president de la Generalitat de Catalunya".