El Parlament ha instat el Govern a exigir a l'executiu espanyol el traspàs del fons de les beques universitàries en condicions que tinguin en compte el pes de Catalunya sobre el total de la població universitària de l'Estat i la diferència del cost de la vida de Catalunya en relació a altres territoris. Aquest punt d'una moció de JxCat ha estat aprovada malgrat els vots en contra de Vox, Cs i PPC i l'abstenció de la CUP. La cambra també demana que l'executiu exigeixi a l'Estat "el traspàs del finançament de la competència exclusiva en matèria de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica".

En un debat marcat pels incidents amb el col·lectiu S'ha Acabat de dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parlament ha aprovat "continuar defensant la llibertat d'expressió a les universitats com a element clau de la formació dels estudiants i garantia del pensament crític, en el marc de l'autonomia universitària". Cs i PPC han votat en contra, Vox i la CUP s'han abstingut i la resta hi han votat a favor.

La cambra també ha reclamat al Govern que vetlli per la defensa dels drets fonamentals dels estudiants de les universitats. El principi d'autonomia universitària i les competències de la Generalitat en matèria d'universitats i recerca davant l'aprovació de la nova Llei de Convivència Universitària promoguda pel govern de l'Estat. Aquest punt ha estat aprovat amb l'abstenció del PSC-Units, En Comú Podem i la CUP-NCG i els vots en contra de Vox, PPC i Cs.

També s'ha aprovat defensar el model universitari català i la garantia de l'autonomia universitària, amb l'objectiu que la futura Llei Orgànica del Sistema Universitari respecti la diversitat i singularitat del model català.