La Federació Catalana d'Associacions de Restauració i Musicals (Fecasarm), al costat de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac), ha demanat al Departament de Salut que s'habiliti les farmàcies "de forma urgent" per generar certificats covid digitals. La patronal de l'oci nocturn ha fet aquesta reclamació hores abans de la reobertura dels locals després de mesos de tancament a causa de la pandèmia de la covid-19. Aquest dijous, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat la reobertura i el fet que per accedir als locals calgui ensenyar el certificat covid.

Fecasarm alerta, però, que hi ha diferents col·lectius que no podran rebre documents que acreditin el seu estat d'immunitat a través del web verificacovid.gencat.cat, que és el que s'utilitza a les entrades dels locals d'oci nocturn per certificar que la persona pot accedir al recinte.

Per això reclamen que les farmàcies puguin fer tests de diagnòstic que permetin l'obtenció del certificat covid. La patronal recorda que es tracta d'una opció "comuna" a la Unió Europea i a algunes Comunitats Autònomes de l'Estat, com ara l'Aragó.