La fiscalia ha presentat l’escrit d’acusació de la peça 31 del cas Mercuri de Sabadell, que investiga les presumptes irregularitats en la contractació a diverses administracions públiques. Segons va informar la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d’acusació popular, la fiscalia demana 5 anys de presó per al llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics, i 3 més pel delicte continuat de tràfic d’influències, a més de multes de 205.500 euros i 5 i 7 anys d’inhabilitació, respectivament.

També es sol·liciten 5 anys de presó per al seu germà, Paco Bustos, 5 anys d’inhabilitació especial i multa de 5.500 euros per falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

La informació es va fer pública una vegada la jutgessa del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, que instrueix el cas Mercuri, va donar per finalitzada la instrucció de la peça número 31 i va traslladar l’escrit d’acusació de la fiscalia anticorrupció. Concretament, aquesta peça investiga la contractació irregular de Marta Solé Costa i de l’exregidora socialista de Sabadell Anna Carrasco al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.