La mare de la menor de 16 anys violada a Igualada ha enviat una segona carta al president del Govern, Pedro Sánchez, en què li pregunta si pot «dormir tranquil» i carrega contra la ministra d’Igualtat, Irene Montero, perquè, segons la seva opinió, no s’ha «pronunciat» sobre aquest cas.

La menor, que va ser violada i agredida després de sortir d’una discoteca diumenge 31 d’octubre a la nit, es continua recuperant a l’hospital, on ja ha estat operada en tres ocasions, i roman en estat greu, segons fonts del seu entorn.

La mare de la víctima, que fa 15 dies ja va enviar una carta a Sánchez demanant-li endurir les lleis contra els violadors, li ha fet arribar una segona missiva en què reclama que s’aprovi la pena de mort per als agressors sexuals. «Senyor president, vostè pot dormir a les nits tranquil?», diu la carta, en què la mare de la menor agredida retreu a la ministra d’Igualtat que no s’hagi «pronunciat» sobre la violació i li adverteix: «El que calla atorga, o està amb mi o està en contra meu».

«Valen les accions!»

«No valen paraules, valen les accions!», insisteix a la carta, en què fa una crida als ciutadans perquè s’acostin als ajuntaments de les seves poblacions a avalar amb la seva firma la proposta que s’endureixin les penes per als agressors sexuals: «Entre totes acabarem amb la plaga d’una vegada per totes».

Mentrestant, els Mossos mantenen oberta la seva investigació sobre la brutal agressió patida per la jove, que encara no està en condicions de fer una declaració formal a causa del seu delicat estat de salut.