La Guàrdia Civil ha intervingut 350 quilos de precursors d’explosius en un garatge comunitari d’un bloc de pisos de Reus. Concretament, els agents han trobat set bidons de 50 quilos cadascun de clorat potàssic, un element que pot ser utilitzat en la fabricació d’explosius. El material es trobava emmagatzemat sense cap mesura de seguretat. L’operatiu policial es va realitzar fa deu dies i va acabar amb una denúncia administrativa a un home d’uns seixanta anys per una infracció molt greu de la llei de precursors. El denunciat venia il·legalment el material a través d’internet. La substància intervinguda provenia d’una empresa de fabricació de fulminants, que va tancar fa diversos anys, i va ser retirada per agents Tedax.

Segons va assegurar la Guàrdia Civil, el clorat potàssic intervingut tenia una concentració del 99,8%, el que implica que la venda a particulars està prohibida. El comerç de substàncies químiques precursores d’explosius està restringit i regulat al conjunt de la Unió Europea per evitar que es produeixi una fabricació il·legal d’explosius.

La investigació policial es va iniciar el passat mes de setembre, quan es va detectar un intent de venda il·legal d’aquest producte a través d’internet. Es tracta d’una de les confiscacions més importants d’aquest tipus portada a terme a Espanya en els darrers anys.