Nombroses carreteres catalanes suporten aquest dissabte trànsit lent i retencions quilomètriques en l'operació sortida del pont de la Puríssima, que s'ha vist dificultada per diversos accidents a la xarxa viària.

A primera hora de la tarda, les principals retencions es mantenen a la C-16 al Berguedà, amb 11 quilòmetres de congestió entre Berga i Cercs en direcció túnel del Cadí. També destaquen els 6 quilòmetres d'aturades a l'N-II i 2 quilòmetres més a l'AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà) per accedir a França. Finalment, un accident a Tivissa (Ribera d'Ebre) provoca un quilòmetre de circulació lenta i pas alternatiu a la C-44. A mitja tarda, cap a les 18.30 h, la circulació s'ha restablert i les cues del matí ja s'havien descongestionat.

Un total de 463.851 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona en l'operació sortida del pont de la Puríssima, entre les 15.00 hores d'ahir divendres i les 15.00 hores d'aquest dissabte, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta del 95,64% del total de 485.000 vehicles previstos.

Accidents i cues matinals

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), l'AP-7 ha suportat fins a deu quilòmetres de retencions entre Gelida i Martorell (Baix Llobregat) en direcció Tarragona per un accident, i cinc a Olèrdola/Vilafranca del Penedès (Alt Penedes), també cap al sud i també a causa d'un sinistre viari.

Un altre accident ha mantingut un carril tancat de l'AP7 a Granollers en direcció nord, on poc abans de les 12.00 hores s'acumulaven uns dos quilòmetres de cues, encara que les retencions han arribat a aconseguir els vuit quilòmetres.

Altres dos quilòmetres de retencions s'han registrat en aquesta mateixa via al Papiol, també en direcció Girona, on un cotxe avariat talla un dels carrils de circulació.

La sortida de Barcelona per la B-20 o Ronda de Dalt també s'ha vist dificultada per un accident que ha tallat un carril a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i que ha causat quatre quilòmetres de retenció des de Collserola.

Les cues s'han succeÏt també a l'N-145 a Valls de Valira en direcció a Andorra, amb set quilòmetres, i a l'N-II a la Jonquera (Alt Empordà) en direcció a França, amb un quilòmetre de retencions, mentre que a la C-55 un accident ha format cues de fins a tres quilòmetres a Sant Vicenç de Castellet (Bages), en direcció a Manresa.

A la C-17, les cues s'han succeÏtal llarg d'uns dos quilòmetres a Parets del Vallès, un quilòmetre a Malla (Osona) i quatre a Ripoll (Ripollès), tot això en direcció nord.

Un accident ha complicat la circulació a la C-16 a Guardiola de Berguedà (Berguedà), on s'ha donat pas alternatiu per un mateix carril als dos sentits de la circulació, amb uns quatre quilòmetres de cues en aquest punt, dos a Berga i uns set entre Guardiola i Cercs en direcció a Puigcerdà (Cerdanya).

En aquesta mateixa via, la C-16, hi ha hagut a primeres hores d'aquest matí uns tretze quilòmetres de retencions entre Cal Rosal i la Nou de Berguedà en direcció nord.

Un altre accident ha complicat la circulació per la A-2 a l'altura del Bruc, on s'han registrat uns dos quilòmetres de cues en direcció a Lleida, igual que a l'AP-2 a Vimbodí en direcció a Barcelona, punt en el qual s'ha registrat també un sinistre que ha mantingut un carril.