El ciberatac que ha assetjat aquest divendres a la nit els sistemes d'informació de la Generalitat està "controlat", segons ha informat a través de Twitter el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, poc abans de les dotze de la nit. El vicepresident ha explicat que l'atac "persisteix amb alts i baixos", però que s'ha pogut controlar i que els serveis estan restablerts. Amb tot, la Generalitat no abaixarà "la guàrdia" i Puigneró confirma que ha estat el ciberatac "més potent dels darrers anys a Catalunya amb diferència".

Tan bon punt s'ha detectat l'atac s'han activat les contramesures per part de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Cap a dos quarts i mig d'onze de la nit, Puigneró afirmava que el ciberatac era del tipus de denegació de servei i que era "quatre vegades més potent que l'històric ciberatac del 9-N del 2014".

N'han resultat afectades "amb molta virulència" algunes aplicacions de l'ecosistema de la Generalitat a internet i webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).