Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació pels greus aldarulls de dissabte a la nit a la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès. La policia catalana xifra en 1.000 les persones que es van concentrar a les portes del local en protesta pels últims incidents racistes protagonitzats pels porters de la discoteca, el darrer la pallissa a un jove colombià a finals d’octubre.

La convocatòria es va fer a les onze de la nit per les xarxes socials i la protesta va degenerar en llançament de bengales, pedres, tanques i ampolles contra el recinte, el seu personal i la policia. Una trentena de persones van acabar irrompent dins local, van causar danys i van ferir un controlador d’accés d’una pedrada a l’ull. Dos agents dels Mossos també van quedar ferits lleus per llançament d’objectes.

La discoteca Waka va patir igualment diverses destrosses al mobiliari, vidres i portes trencades per impactes de pedrades i també el saqueig de diverses ampolles de beguda. Alguns vehicles policials de Mossos i de la Policia Local van quedar danyats. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per intentar identificar el màxim de persones relacionades amb els aldarulls més greus.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra de Vic van detenir el 2 de novembre un home de 20 anys i veí del municipi com a presumpte autor d’un delicte de lesions i d’un altre d’atemptat contra els agents de l’autoritat. Els fets que se li imputen es van produir el 24 d’octubre de 2021 a la sortida d’un local d’oci nocturn de Gurb. Un grup d’unes vuit persones va començar a increpar i agredir tres nois. Prèviament, dues d’aquestes persones ja havien tingut una discussió a l’interior de la discoteca.