La Guàrdia Urbana va arrestar la nit del 5 de gener a un menor de 16 anys i de nacionalitat estrangera que va ser sorprès amb 742,44 grams d’heroïna i 485 euros en bitllets fraccionats al Raval de Barcelona. Els fets van succeir en l’encreuament del carrer del Carme amb la de Maria Aurèlia Capmany cap a les nou de la nit, quan la cavalcada dels Reis Mags estava a punt de finalitzar el seu recorregut al costat de les fonts de Montjuïc.

A una patrulla d’agents de la policia municipal va cridar-li l’atenció un jove que viatjava al seient posterior d’un Cabify. Els policies es van adonar que l’adolescent s’espantava en veure’ls i intentava amagar-se, una actitud que va motivar que aturessin al conductor per a veure per què actuava d’aquesta manera. La patrulla va demanar al menor que sortís del cotxe i, en revisar la motxilla que portava, els uniformats van descobrir un paquet d’heroïna. Als policies els va sorprendre que, durant la Nit de Reis, un jove estigués distribuint tals quantitats d’heroïna desplaçant-se en un cotxe de Cabify.

La sorpresa va augmentar encara més quan la documentació va revelar que es tractava d’un menor d’edat. Els policies es van emportar detingut a l’adolescent i el van lliurar en l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM) dels Mossos d’Esquadra. Es van obrir diligències contra el sospitós i aquestes van ser traslladades a la Fiscalia de Menors, tractant-se d’algú que no ha complert la majoria d’edat, no serà penat amb la mateixa duresa que els adults que trafiquen amb heroïna.