La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va assumir ahir la «possibilitat» que l’actual president del partit i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, deixi el càrrec orgànic per centrar-se en el Consell per la República.

En una roda de premsa després de l’executiva de la formació independentista, Artadi va afirmar que de moment Puigdemont no ha traslladat als òrgans del partit aquesta «possibilitat», i va recordar en tot cas que la seva presidència no és de caràcter executiu. La portaveu va instar el dirigent a fer efectiva la decisió, «si es dóna el cas», en el marc del proper congrés que celebrarà Junts aquest any.

Per altra banda, Artadi va criticar la situació de la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat perquè s’està debatent «sobre calendari en comptes de sobre continguts». «Una taula de diàleg sense reunions no és ni taula ni és diàleg», va afirmar, i va denunciar que l’executiu espanyol no té cap interès a «resoldre el conflicte», perquè per a ell no és una prioritat. Artadi va afegir que a Junts no se li ha traslladat informació sobre l’evolució de les converses en relació amb aquesta taula.

La portaveu de Junts va criticar la reforma recent del mercat laboral aprovada pel Govern amb els agents socials perquè, segons el parer del partit, no avança en un marc laboral català, ni afronta la precarietat i parcialitat del mercat de treball ni mecanismes de creació d’ocupació o la situació dels treballadors pobres. De manera que actualment Junts està en contra de la seva convalidació al Congrés.