Una família de Manresa ha sol·licitat a l’institut Lacetània, on estudia la seva filla, que imparteixi el 25% de matèries en llengua castellana emparant-se en la resolució del Tribunal Suprem que avala la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga tots els centres educatius catalans. En una carta datada el 22 de desembre a la qual ha tingut accés l’agència Efe, el director del centre, Francesc Delis, responia que l’institut segueix «les indicacions de la Conselleria d’Educació» i, per tant, «seguirà amb els criteris lingüístics aplicats fins ara». I emplaçava la família a recórrer als Serveis Territorials d’Educació.

El pare es va posar llavors en contacte amb l’entitat Hablemos Español, la presidenta del qual, Gloria Lago, considera que la resposta revela «el posicionament de la Generalitat» i «tem» que aquesta sigui la contestació que «donin a totes les peticions que es presentin demanant el 25% de matèries en castellà». Segons Lago, el pas següent serà que el pare denunciï davant del TSJC la negativa de l’institut a aplicar la sentència. Per això, Hablemos Español li oferirà «defensa jurídica gratuïta».

El Departament d’Educació va sortir ahir en defensa dels centres educatius i va recordar que aquests «no poden canviar els seus projectes educatius» pel «simple fet que una família ho demani».