Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a investigada l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, per suposades irregularitats en la concessió de subvencions públiques a diverses entitats. El jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona ha admès a tràmit una querella de l'Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática (ATCD) presentada al desembre i ha citat Colau pel pròxim 4 de març pels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics, tràfic d'influències i negociacions prohibides a funcionaris.

El març de l'any passat Abogados Catalanes por la Constitución va denunciar a la fiscalia uns fets similars, investigació que va ser arxivada pel ministeri públic al juliol. L'associació va denunciar que diverses subvencions a l'Observatori DESC, la PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyeria Sense Fronteres eren irregulars. L'associació incloïa en la seva denúncia acusacions de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d'influències i malversació i atribuïa el fet que fossin subvencions directes a l'objectiu d'esquivar una licitació oberta o un concurs.

A banda de Colau, l'associació també havia denunciat la quarta tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Laura Pérez, les exregidores de Barcelona en Comú durant el passat mandat Gala Pin i Laia Ortiz, i la directora de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela. Colau havia treballat al DESC abans de ser alcaldessa i va ser portaveu de la PAH.