El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat avui dilluns que el seu equip al departament ha actuat "des del minut zero" contra les suposades "pràctiques irregulars" que investiga una jutge de Barcelona pel sobrecost del manteniment dels vehicles dels Bombers de la Generalitat.

La titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona investiga set persones per aquesta causa, entre elles càrrecs polítics dels Bombers de la Generalitat, per suposadament inflar factures en el manteniment dels vehicles del cos, als quals atribueix els delictes de corrupció, malversació, prevaricació i falsificació de document públic.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), malgrat que els set investigats, entre ells el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis fins al passat mes de juny, Manel Pardo, i el seu successor, Joan Delort, estaven citats divendres vinent al jutjat d'instrucció 14 de Barcelona, les declaracions s'han suspès, sense que de moment s'hagi fixat una nova data.

En una compareixença al Parlament, Elena ha indicat que aquesta suposada "pràctica irregular" es remunta a fa "molt temps", des de fa uns dotze anys, i que des que el seu equip va arribar a Interior han actuat des del "minut zero" per revertir aquestes dinàmiques.

A més de garantir la col·laboració d'Interior amb la investigació judicial, Elena ha recordat que es va incorporar a Interior el 26 de maig i que el 3 de juny va començar el procés de resolució del contracte sota sospita i van acordar una nova licitació incorporant els recursos que "realment es gastaven", que ha situat en un 50% més.

El conseller també ha remarcat que l'actual director general dels Bombers, Joan Delort, també imputat en la causa, va assumir aquesta responsabilitat a mitjans de juny, una vegada ja havien resolt el contracte sota sospita.

En la causa, que deriva d'una denúncia interposada per la Fiscalia al novembre passat contra diverses persones vinculades al cos dels Bombers de la Generalitat, està imputat també el responsable de l'empresa contractista a Catalunya, la sevillana Iturri, Eduardo José Díaz.