Mònica Terribas serà la nova vicepresidenta d’Òmnium Cultural a la junta que encapçala Xavier Antich, si la llista rep l’aprovació dels socis en la votació electrònica que es farà entre el 10 i el 26 de febrer. La llista d’Antich, l’única que s’ha presentat als comicis, va rebre ahir el vistiplau de la Junta Nacional, després de ser avaluada també per la Comissió Electoral de l’entitat. Juntament amb Antich i Terribas, la nova junta directiva d’Òmnium inclourà Marina Gay, Marina Gallès, Marta Gabasall, Joaquim Forn, David Fernández, Natza Farré, Natalia Touzon, Iolanda Fresnillo, Nuria Base, Àngel Castiñeira, Gerard Pijoan, Llu Amat i Marc Sanjaume.

L’única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural haurà de rebre ara l’aprovació dels socis. A partir del 10 de febrer i fins al 26 la podran validar via votació electrònica. El mateix dissabte 26 de febrer també es podrà votar al recinte on se celebrarà l’Assemblea General de l’entitat, a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest any es renoven els càrrecs de presidència, vicepresidències 1a i 2a, secretaria, tresoreria i 11 de les 18 vocalies. Terribas ocuparà la vicepresidència primera, mentre que Gay, portaveu d’Òmnium a Somescola i enginyera de camins, serà la vicepresidenta segona.

Marina Gallés -advocada membre de la Comissió de Dones Advocades de la ICAB-, serà la secretària de l’entitat, mentre que Marta Garsaball -advocada i directora de serveis del Departament de Cultura- exercirà les funcions de tresorera.