La conselleria d’Educació està investigant i informarà la Fiscalia de Menors d’un cas en què van aparèixer lladelles (polls del pubis) a les pestanyes de tres alumnes de l’escola Jesús, Maria i Josep de Barcelona, coneguda com a Pare Manyanet, després que la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat hagi traslladat el cas a la conselleria.

Així ho van confirmar fonts de la conselleria, que han concretat que l’encarregada d’investigar el cas és la Unitat de Suport a l’Alumnat Víctima de Violència (USAV), l’organisme que va posar en marxa el departament fa aproximadament un any per prevenir, detectar i gestionar tots els casos de violència als centres educatius.

La investigació ha sorgit arran de la denúncia presentada per una família el mes de novembre passat davant la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat (DGAIA) sobre l’aparició de lladelles als ulls dels alumnes el 2017.

En aquell moment, les pestanyes de tres alumnes de segon de primària del centre educatiu van aparèixer plenes de lladelles, uns polls que en general viuen a l’àrea púbica o genital dels humans, per la qual cosa la transmissió es produeix per contacte sexual.