Catalunya ha entrat ja en una fase d’epidèmia de grip. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dijous en una atenció als mitjans que els casos de grip estan pujant «de manera vertical» a Catalunya, Espanya i altres països del voltant. «Ens preocupa pels estralls que aquesta malaltia pot causar en la gent gran», ha explicat el conseller, i ha recordat que la millor manera de prevenir-la és a través de la mascareta, la bona higiene de mans i la distància social

Si bé ha admès que la mascareta contribueix a evitar el contagi de grip, Argimon ha considerat que és "un símbol de la covid" que creu que caldria anar retirant per "normalitzar" la vida: "I si les coses no van bé, sempre podem fer un pas enrere", ha afegit.

Així, malgrat l'epidèmia de grip, Argimon ha mantingut la seva posició favorable a retirar la mascareta als interiors de forma progressiva, començant per les escoles i pels nens més petits fins a arribar a la població adulta en últim terme.

Ha recordat que la normativa de mascaretes és d'àmbit estatal, per la qual cosa ha apostat per aconseguir consensos, que espera que aquests arribin en el proper Consell Interterritorial.

En la seva al·locució, Argimon ha defensat que s'ha de dotar el sistema de més recursos per garantir tant l'assistència sanitària com un concepte de salut que vagi "més enllà de l'absència de malaltia", propiciant així autonomia, equilibri, serenitat i benestar de les persones.

Sobre l'òmicron sigil·losa -la subvariant BA.2-, el titular de Salut ha indicat que causa el 55% dels contagis a Catalunya, segons l'última actualització. De moment, Salut no està observant que aquesta nova subvariant tingui una major repercussió assistencial però ha advertit que les dades actuals sobre la seva afectació no són concloents i que cal continuar monitoritzant la situació en les properes setmanes.