Un lladre disfressat d’àvia que va atracar a punta de pistola una joieria de Tarragona ha sigut detingut pels Mossos. L’assaltant, que anava acompanyat d’una dona, es va aconseguir emportar joies i rellotges d’alta gamma per valor de més de 230.000 euros.

Els fets van tenir lloc el 16 de març: l’home va entrar disfressat amb roba de dona d’edat avançada, perruca, ulleres de sol i caminava amb una crossa amb què va bloquejar la porta de seguretat de l’establiment per evitar que es tanqués i posteriorment va treure una arma de foc del bolso. L’autor va amenaçar de manera nerviosa i violenta amb l’arma de foc dues treballadores i els va exigir que obrissin diversos aparadors amb rellotges i joies, d’on es va emportar un botí valorat en més de 230.000 euros.

Va amenaçar dues treballadores

Per garantir-se la fuga de l’establiment, l’autor va amenaçar una de les treballadores i se la va emportar fins a la mateixa porta de sortida per evitar que altres treballadors accionessin els mecanismes de seguretat dels accessos de la botiga.

La investigació es va centrar en la recerca d’indicis que permetessin identificar l’autor material dels fets, així com si disposava d’alguna altra persona que la va ajudar en l’atracament. A part de l’autor material, un home de 44 anys, els investigadors van constatar la participació en els fets d’una dona de la mateixa edat.

El 30 de març es va activar un dispositiu de localització i detenció dels autors, que eren a la mateixa ciutat de Tarragona, on van quedar detinguts.

En l’escorcoll se’ls va localitzar diverses joies i rellotges, algunes de les quals peces i models d’alt valor, 45.000 euros en efectiu i l’arma de foc utilitzada per a l’atracament, que va resultar ser simulada. També se’ls va trobar una targeta de visita d’una joieria del centre de Madrid.

Un altre atracament a Madrid

En cooperació amb la Policia Nacional, es van aconseguir atribuir als dos detinguts una compravenda per valor de 6.000 euros d’un dels rellotges d’alta gamma sostrets, que va tenir lloc en una joieria de Madrid pocs dies després d’atracament. La col·laboració entre les dues unitats és habitual en investigacions d’aquesta tipologia, ja que sovint els autors són molt itinerants.

A l’autor material de l’atracament li consten 23 antecedents per delictes patrimonials violents i ha complert més de vint anys de presó per robatoris violents.

Després de passar a disposició de l’autoritat judicial, el jutge va decretar l’ingrés a la presó per a les dues persones detingudes.