L’exbisbe de Solsona Xavier Novell ha estat pare de dues bessones amb la seva dona, l’escriptora Sílvia Caballol. Les nenes portaran els noms de Coaner i Míriam, segons van explicar fonts properes a l’entorn de l’exbisbe a Regió7, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

Coaner és el nom de la Mare de Déu del Coaner, que s’ubica en un poble del mateix nom situat a prop de Sant Mateu de Bages i a la mateixa comarca on viu actualment l’exbisbe, el Bages, mentre que el de Míriam té referències bíbliques, ja que va ser la germana gran de Moisès i Aaron.

Les dues bessones han arribat a la vida de Novell i Caballol només cinc mesos després del seu casament, celebrat civilment el novembre de l’any passat a Súria amb l’única assistència dels testimonis.

Xavier Novell va anunciar l’agost de l’any 2021 la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Solsona per motius «estrictament personals», segons va indicar en aquell moment. Posteriorment, va transcendir que el jove bisbe tenia una relació sentimental amb una dona, cosa que va causar un gran enrenou i sorpresa a la seva diòcesi i a la societat catalana.

Novell era el màxim representant del Bisbat de Solsona des de l’any 2010, en substitució de Jaume Trassera, que va renunciar al càrrec per edat, i es va convertir en aquell moment en el bisbe més jove de Catalunya i d’Espanya, amb 41 anys