Diari de Girona

Diari de Girona

El COE aposta per la candidatura conjunta per als Jocs tot i l’incendi de l’Aragó

Blanco descarta de moment l’opció en solitari de Catalunya i l’obre a estacions aragoneses, amb o sense suport de Lambán

Dos dies després que el COE en tingués prou davant el bloqueig de la candidatura conjunta de l’Aragó i Catalunya per als Jocs del 2030, Alejandro Blanco va explicar perquè ha decidit fer un cop sobre la taula. Manté viu el foc olímpic malgrat l’incendi amb Aragó i presentarà una proposta al COI amb qui s’hi vulgui sumar, obrint-la a estacions aragoneses, amb o sense el suport del president Javier Lambán.

«El COE té clar que ha de lluitar per presentar una candidatura sí o sí», va assegurar Blanco en roda de premsa. «Sense diàleg és impossible que tirem endavant la candidatura. Primer cal veure si tots volen participar i després veurem si hi ha acord», va afegir.

El president del COE va evitar entrar al cos a cos amb Lambán. «No entraré en debat amb el senyor Lambán. Només dir que sóc el mateix que abans, quan m’elogiava. Que diu que no es refia de mi? Fins ara si he tingut alguna cosa és que tothom es refia de mi: el govern d’Espanya, el de Catalunya, el COE...».

El conseller aragonès d’Educació, Cultura i Esport, Felipe Faci, va denunciar «les falsedats» de Blanco i va qualificar de «deslleialtat greu» que obri la porta a negociar al marge del Govern de l’Aragó la candidatura.

Compartir l'article

stats