Diari de Girona

Diari de Girona

Un comissionista es va quedar 24 dels 35 milions pagats pel Govern en un contracte

Argimon assegura que ni Antifrau ni la Sindicatura de Comptes han trobat irregularitats en el contracte

Una única persona, Roger Parellada, va aconseguir en només tres setmanes uns guanys de 24 milions d’euros en una operació de 35 amb la Generalitat per al subministrament de material sanitari contra el coronavirus. L’operació va tenir lloc entre el 20 de març i el 16 d’abril de 2020, aprofitant l’escassetat de material que hi havia en la primera onada de la pandèmia i les facilitats que va donar la Generalitat, segons El Confidencial.

Mentre que Basic Devices, la societat pantalla amb seu a Vilafranca del Penedès facturava 35 milions a la Generalitat, una altra empresa controlada pels Parellada, l’Institut de Radiofarmàcia Aplicada de Barcelona (IRAB ), es gastava 3,8 milions en material. Si se suma un altre milió de despeses i es descompten els 6,074 milions d’euros que en teoria es van pagar d’IVA, queda un benefici en l’operació de 24 milions.

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va defensar que ni l’auditoria de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ni la de la Sindicatura de Comptes han trobat «absolutament res» en el contracte d’emergència amb l’empresa Basic Devices.

En tot cas, segons explica El Confidendial, la investigació de l’Oficina Antifrau va concloure que quan l’Institut Català de la Salut va pagar una bestreta a Basic Devices SL «no hi havia cobertura legal per fer-ho».

Compartir l'article

stats