L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha instat aquest dijous l'actual presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, a pensar no en "ella mateixa" sinó en el "prestigi de la institució".

En declaracions a SER Catalunya, Forcadell ha reaccionat així després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi deixat a un pas de judici Borràs, per "abusar" presumptament del seu càrrec al capdavant de la Institució de les Lletres Catalans per adjudicar a dit 18 contractes menors a un amic.

Preguntada per si Borràs hauria de dimitir del seu càrrec, Forcadell ha assenyalat que la presidenta del Parlament "té una situació molt difícil i molt complicada", ja que "representa la institució que representa tots els catalans".

"En aquest cas no ha de pensar en ella mateixa sinó en el prestigi de la institució. El Parlament ha de ser una institució exemplar, ha de tenir tolerància zero amb la corrupció, ha de ser transparent, ha de ser una institució de la qual els catalans se sentin orgullosos", ha recalcat.

En tot cas, ha insistit que Borràs "ha de donar explicacions molt convincents" sobre aquest cas, perquè "no ha d'haver-hi cap ombra de sospita sobre l'honestedat del moviment independentista" i del mateix Parlament.