Diari de Girona

Diari de Girona

El Rei avisa que la guerra a Ucraïna «amenaça» la convivència mundial

Felip VI recorda als joves que «ens enfrontem a enormes desafiaments i heu de preparar-vos»

El Rei Felip VI va afirmar ahir que la guerra a Ucraïna «amenaça la convivència a nivell mundial i l’economia global», i que se suma a les conseqüències que ja va deixar la pandèmia del coronavirus. Ho va dir en la seva intervenció amb motiu de l’entrega dels Premis de la Fundació Princesa de Girona al Museu de les Aigües Agbar, a Cornellà de Llobregat, durant un discurs en què va combinar català i castellà.

«Estem deixant enrere el pitjor d’una pandèmia que ha tingut un gran impacte en les nostres vides i ha aparegut l’ombra d’una guerra que porta mort, pobresa i desolació, i que amenaça la convivència a nivell mundial i l’economia global», va lamentar.

Va afegir que el context actual fa que la incertesa, la complexitat i el canvi constant siguin la norma i no l’excepció: «Ens enfrontem a enormes desafiaments, i els joves heu de preparar-vos per afrontar amb sensibilitat i intel·ligència personal i col·lectiva els innombrables reptes».

Per això, va assegurar que el talent dels joves és un gran actiu que s’ha de cuidar entre tots, ja que permetrà «assumir els grans reptes i, alhora, les oportunitats» que afronta la societat.

Cal «treballar junts»

També va posar l’accent en la necessitat de «treballar junts, col·laborar, cooperar i construir un món més solidari» davant dels reptes mediambientals, la intel·ligència artificial, la transformació digital i les ocupacions del futur, entre d’altres.

«És un plaer retrobar-nos un any més a Catalunya amb motiu d’un dia tan especial», va dir, concretament el de la cerimònia dels Premis Princesa de Girona, i va destacar que la Fundació ha establert acords i col·laboracions per preparar millor els joves i ampliar la seva capacitat d’influència.

En aquest sentit, va destacar el «Tour del Talent» impulsat per la Fundació al costat d’empreses i administracions, així com els programes Generació Talent, Generació Docents, Generació Propòsit i Generació premiats.

Va celebrar que la FPdGi s’allunyi de la immediatesa en què es mou la societat actual amb l’objectiu de contemplar els resultats del seu treball: «Queda molt per fer».

Compartir l'article

stats