Diari de Girona

Diari de Girona

La justícia reactiva la causa de la trama andorrana de l’operació Catalunya

La jutgessa ordena a la policia judicial que investigui si Mariano Rajoy va pressionar la BPA

La jutgessa Stéphanie Garcia ha donat un nou impuls a la investigació relativa a la querella presentada contra l’expresident del Govern Mariano Rajoy per presumptes pressions a la Banca Privada d’Andorra (BPA) amb l’objectiu d’obtenir informació de polítics catalans, entre ells, els Pujol, amb un encàrrec exprés a la unitat econòmica de la policia andorrana d’investigar el cas, amb autorització per a l’intercanvi d’informació amb agents espanyols.

La providència de la titular de la Batllia d’Instrucció especialitzada número 2 d’Andorra està datada el 23 de maig, només tres dies després que cursés una comissió rogatòria a Espanya perquè Rajoy i els seus ministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro sabessin que disposaven de 15 dies per personar-se en les actuacions, però es va conèixer ahir. Es dóna la circumstància que avui el president del Govern, Pedro Sánchez, i el cap de Govern del Principat d’Andorra, Xavier Espot Zamora, es reuneixen al palau de la Moncloa.

La magistrada ordena ocupar-se de les indagacions als agents de la policia judicial de la unitat econòmica i financera que han intervingut en altres causes relatives a BPA.

Compartir l'article

stats