Com cada estiu, les celebracions amb toros generen una forta controvèrsia entre els qui defensen mantenir la tradició i els animalistes que critiquen el tracte «cruel i injustificat» que rep l’animal. La plataforma Prou Correbous ha compartit unes imatges d’una celebració d’un bou capllaçat a la Ràpita, que han fet créixer la polèmica a les xarxes socials, amb moltes persones que reclamen el final d’aquest tipus de pràctiques pel patiment que suporta l’animal.

Una de les crítiques més rellevants ha sigut la de Josep Lluís Alay, responsable de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, que no ha dubtat a qualificar de «torturadors» els qui gaudeixen d’aquest polèmic festeig i ha qüestionat que se subvencionin amb fons públics.

També el comunicador Sergi Mas ha abordat la qüestió amb el seu habitual punt de sarcasme: «Com que soc un ésser humà i soc superintel·ligent, faig això a un animal i em diverteixo. Al ser una tradició, el polític no em fallarà perquè si ho prohibeix perdrà vots. Soc súper llest!!».

La polèmica es revifa al cap de pocs dies que tres persones perdessin la vida durant aquest tipus de celebracions tradicionals portades a terme al País Valencià.